Praktische informatie

Hoe lang duurt een cursus van Koning Kevin?

BASIS​CURSUS

Deze cursus duurt 6 dagen en start de eerste dag om 11u en eindigt de laatste dag om 16u. Aangezien het volgen van deze cursus een voorwaarde is voor het behalen van een attest, is het noodzakelijk dat je alle cursusuren volgt. 

ART! Word animator in de speelse kunsteducatie

Deze cursus duurt 6 dagen. In de Herstvakantie start de eerste dag om 11u en eindigt de laatste dag om 16u. In de Kerstvakantie start en eindigt de cursus om 11u.

PLAY! Word spelanimator

Deze cursus duurt 6 dagen. In de Herstvakantie start de eerste dag om 11u en eindigt de laatste dag om 16u. In de Kerstvakantie start en eindigt de cursus om 11u.

HA! (Hoofdanimatorcursus)

Deze cursus duurt 6 dagen en start de eerste dag om 11u en eindigt de laatste dag om 16u. Aangezien het volgen van deze cursus een voorwaarde is voor het behalen van een attest, is het noodzakelijk dat je alle cursusuren volgt. 

ICU (Instructeurscursus)

Deze cursus duurt 6 dagen en start de eerste dag om 11u en eindigt de laatste dag om 16u. Aangezien het volgen van deze cursus een voorwaarde is voor het behalen van een attest, is het noodzakelijk dat je alle cursusuren volgt. 

Sessie M

Deze cursus duurt 4 dagen en start de eerste dag om 11u en eindigt de laatste dag om 16u.

Andere navorming- en verdiepingscursussen

De duur, het start- en einduur van andere navorming- en verdiepingscursussen kunnen steeds variëren. Alle informatie vind je op de pagina van de cursus zelf.


Bij alle cursussen zijn overnachtingen inbegrepen. 

Waar vinden de cursussen plaats?

Onze cursussen vinden plaats in Kessel-Lo (bij Leuven), Dworp of Beersel (bij Halle), Westmalle, Brugge, Waasmunster... , telkens in comfortabele vormingscentra. De meeste verblijfscentra zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan op twee manieren: online staat een inschrijvingslink bij de cursus die je wil volgen of telefonisch kan je ons bereiken van dinsdag tot vrijdag van 09u30 tot 17u30 op het nummer 016 350 550.

Een overzicht van de cursussen vind je hier.

Subsidies

Na afloop van elke cursus krijg je een deelnamebewijs, waarmee je in de meeste Vlaamse gemeentes de helft of meer van het inschrijvingsgeld kan terugkrijgen. Vlaamse Diens Speelpleinwerk (VDS) maakte een overzicht per gemeente en de terugbetaling die ze voorzien. Je kan het hier raadplegen!

Hoe kan ik mijn cursus goedkoper maken?

Het kan op verschillende manieren:

Prijs

Bij elke cursus zie je twee prijzen staan. Je mag helemaal zelf kiezen welk bedrag (tussen beide prijzen) je wil betalen. De minimumprijs dekt de vaste kosten die Koning Kevin sowieso maakt voor een cursus (voornamelijk locatie en maaltijden). De streefprijs bevat ook onze werkingskosten (materiaaltransport, administratie, onkosten vrijwilligers,...). Met dit solidair prijzensysteem wil Koning Kevin aandacht schenken aan de diversiteit in de maatschappij en streven naar gelijke kansen voor iedere cursist.

Kortingen

Je kan genieten van 15% korting op de minimumprijs als je

  • lid bent van Partena Onafhankelijk Ziekenfonds
  • personeelslid bent van de Vlaamse Overheid
  • een lerarenkaart hebt
  • gebruik maakt van de Pluspas
  • lid bent van Samenkoop KU Leuven
  • personeelslid bent van UHasselt

Je kan genieten van 10% korting op de minimumprijs als je

  • lid bent van Bill of in het bezit bent van een European Youth Card

Kijk op de website van de kortingspartner in kwestie voor meer informatie over hoe je deze korting kan verkrijgen.

Terugbetaling

Na afloop van elke cursus krijg je een deelnamebewijs, waarmee je in de meeste Vlaamse gemeentes de helft of meer van het inschrijvingsgeld kan terugkrijgen. Vlaamse Diens Speelpleinwerk (VDS) maakte een overzicht per gemeente en de terugbetaling die ze voorzien. De map geeft een indicatie van de terugbetaling in jouw gemeente. Voor meer informatie kan je terecht op de jeugddienst of gemeentehuis van jouw gemeente. Je kan het hier raadplegen!

Wat gebeurt er als een cursus geannuleerd wordt?

Wij hebben voor elke cursus een minimum aantal deelnemers nodig. Indien dit aantal 2 weken voor de aanvang van de cursus niet gehaald is, zijn we genoodzaakt om het initiatief te annuleren. We proberen telkens een gelijkaardig alternatief voor te stellen, een gelijklopende cursus, gelijkaardig thema... Indien je niet ingaat op het voorstel, storten wij het volledige deelnamegeld terug.

Wat gebeurt er als ik mijn inschrijving annuleer?

Elke annulatie, om wat voor reden ook, gebeurt schriftelijk. Mondelinge annulaties worden niet aanvaard. De annulatiekost wordt berekend op basis van de poststempel of de verzenddatum van het e-mail bericht.

A. Je zorgt zelf voor een vervanger

Indien je genoodzaakt bent om de inschrijving te annuleren, mag je zelf een vervanger zoeken en dat aan Koning Kevin melden. In dat geval recupereer je zelf de betaalde som bij je vervanger en betaal je dus geen annulatiekost.

B. Je annuleert zonder vervanger

1. Basistarief annulatie. Ongeacht de reden van de annulatie wordt per inschrijving een basisbedrag voor administratie- en reservatiekosten aangerekend.

  • Indien de annulatie langer dan 1 maand voor de aanvang van het initiatief gebeurt, bedraagt de annulatiekost €25
  • Indien de annulatie binnen 1 maand en ten laatste 6 dagen voor de aanvang van het initiatief gebeurt, rekenen we de helft van de minimumprijs aan.
  • Indien de annulatie gebeurt op minder dan 6 dagen voor de aanvang van het initiatief, wordt het volledige bedrag aangerekend.

2. Overmachtsredenen. In geval van overmacht (ziekte, overlijden, ...) stuur je ons een attest waaruit blijkt dat de betrokkene niet in staat is om deel te nemen aan het initiatief. Enkel een annulatiekost van €25 zal aangerekend worden.