Vorming op Aanvraag: Spel

Je bent jong en je speelt graag. Maar hoe steek je nu een spel in elkaar? Wat doe je met je bosspel bij regenweer? Altijd die opdrachtjes... hoe krijg je je spel tot een volgend niveau? En wat doe jij tijdens een spel, meespelen of toekijken? 1 ding is duidelijk... Jij hebt Koning Kevin nodig!

In al onze spelvormingen gaan we actief en speels aan de slag! 

Je zoekt:   
Vorming rond Spel en speltechniek

Vorming rond Beleving en spelbegeleiding

Algemene info Vorming op Aanvraag

Spel en speltechniek

·      Spelen Veranderen

o   Regenweer, weinig inspiratie of geen ervaring zijn na deze vorming geen excuses meer voor een slecht spel! We spelen zelf een simpel spel dat on-the-spot wordt aangepast tot nieuwe spelsensatie. Nadien krijg je de tools aangereikt om dit zelf te kunnen en natuurlijk proberen we ook een aantal van onze kersverse nieuwe spelletjes uit!

o   Materiaal en Locatie: De aanvrager voorziet basis spelmateriaal, papier, stiften en balpennen en een locatie om buiten te spelen en een lokaal voor de nabespreking.

Deze vorming is ook geschikt voor ervaren begeleiders: Dan wordt de focus op het 'on the spot' aanpassen van een spel in onvoorziene omstandigheden gelegd.

o   Om de schat te bereiken moeten we de draak verslaan! Draken kunnen niet tegen kietelen, dat komen we te weten van de ballerina in het dwergenhuisje. Of we stelen toch gewoon het recept voor slaappilletjes bij de dokter?! In deze werktijd spelen we een groot spel op kindermaat en laten we je proeven van de basisingrediënten die je nodig hebt om een vernieuwend spel te maken waarbij de fantasie van het kind centraal staat. 

o   Voor deze werktijd sturen we steeds 2 begeleiders

o   Materiaal en Locatie: We vertrekken vanuit het inkledingsmateriaal van de aanvrager. Deze vorming wordt het best gespeeld in een ruime binnenlocatie.

·      Complex Games 007

o   Welkom - dames & heren, op dit geheime overleg. Wantrouw / Vertrouw iedereen rond deze tafel. Eén ding is zeker! Ik ben ***. Ik ben hier om u in alle neutraliteit de geheime opdracht toe te lichten. Deze opdracht zal alleen slagen als u veel zin toont voor initiatief, doorzettingsvermogen en onderhandeling, de handen uit de mouwen kan steken en ..., een license to kill weet te bemachtigen. Dat de beste moge winnen! (We spelen een Groot Spel & geven je achteraf handige tips om zelf eentje te maken.)

o   Voor deze vorming sturen we standaard twee begeleiders

o   Materiaal en locatie: Het spel wordt bij voorkeur gespeeld in een stedelijke omgeving. De aanvrager voorziet zo mogelijk inkledingsmateriaal. Het spelmateriaal wordt voorzien door Koning Kevin.

o   Stel je voor... morgen ga je solliciteren bij een prestigieuze firma. Je doorloopt een aantal proeven maar plots blijkt dat alle keuzes die je maakt je mede-kandidaten rechtstreeks beïnvloeden. En nog geen beetje! Het is een kwestie van leven en dood. Vind jij de juiste oplossing? Een queeste is een inlevingsspel waarbij de oplossing afhangt van het initiatief van de spelers. We spelen zelf een queeste en geven je daarna de handvaten om er zelf een te maken. 

o   Voor deze vorming sturen we liefst twee begeleiders

o   Materiaal en locatie: Voor dit spel hebben 2 lokalen nodig waarvan 1 lokaal vergrendeld kan worden. Tafels, stoelen en basis inkledingsmateriaal worden ook best voorzien door de aanvrager. Queestespecifiek materiaal wordt voorzien door Koning Kevin. 

Beleving en Spelbegeleiding

o   Midden in de nacht. Verstopt achter een boom. Krakende voetstappen en bonkende hartslag. Super spannend of Onverantwoord Eng? Wij nemen de proef op de som en testen er samen met jullie een nachtspel uit. Tussendoor wat bijkruiden en nadien zoeken we naar een antwoord op de brandend actuele vraag: Hoe maak je een leuk én spannend nachtspel?

Locatie en materiaal: Koning Kevin neemt alle materiaal zelf mee. Deze vorming gaat bij voorkeur door bij avondval in de buurt van een (speel)bos. 

o   Van thema tot spel. Van lege ruimte tot belevingsruimte. We gaan heel actief aan de slag, startend vanuit jouw thema, en bouwen aan een actieve en ingeklede speelomgeving voor je deelnemers waarin beleving een kernwoord is!

o   Materiaal en locatie: Een grote binnenruimte en veel inkledingsmateriaal, we starten vanuit het materiaal dat jullie kunnen bieden.

o   Het kind kiest volledig zelf wat hij speelt, met wie hij dat doet en hoe lang dat duurt. De schrik van elke animator, want HOE ga je hier in godsnaam mee om? En hoe begeleid je kinderen die zelf niet aan het spelen geraken? Wat installeer je zelf en hoe speel je mee? Vrij spel, maar dan net ietsje anders. Een actieve en zeer speelse sessie!

o   Materiaal en locatie: Een grote locatie en veel spel/knutsel/inkledingsmateriaal worden door de aanvrager voorzien.