Vorming op Aanvraag: Beeld

Knutselen 2.0. Beeldend werken is méér dan een voorbeeldje namaken met oude yoghurtpotjes. Vertrekkende vanuit veel inspiratiemateriaal komen we tot een originele activiteit! Beeldend werken is véél meer dan knutselen! 

Onze vormingen rond Creativiteit zijn altijd actief en speels. We gaan voor win-win-situatie: je krijgt een gratis super fijne voorbeeldactiviteit die je meteen kangebruiken in je werking en leert hoe je er zelf een nieuwe maakt

·      Maskers

Hoe vorm ik dit yoghurtpotje om tot een intrigerend wezen? We gaan aan de slag met kosteloos materiaal en creëren stap-voor-stap een heel origineel masker! Deze vorming heeft een uitgesproken focus op creatief waarnemen: Wat heb ik allemaal in mijn materiaalkast liggen en wat kan ik hier allemaal mee? We kijken verder dan een wcrolletje lang is!

o   Doelgroep:

-  Voorbeeldsessie voor (kleine) kinderen

- Ideaal voor beginnende begeleiders

o   Materiaal:  De aanvrager voorziet zelf kosteloos materiaal, karton, knip-en-plakgereedschap en basiskleuren verf. In overeenstemming bij aanvraag kan Koning Kevin   hier ook voor zorgen

o   Locatievereisten: een lokaal met tafels en stoelen

·      Pop-art!

In een Antwerps restaurant schrijft de ober het menu in spiegelschrift of de ruit. De felle kleuren springen uit het donkere decor. Tafelschikking, spiegels, monoprints en smakelijk! We verkennen de principes van de Pop-art en je creëert je eigen kunstwerkje! Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een simpele toepassing van beeldende technieken. Je krijgt inzicht in hoe je aan inspiratiemateriaal komt om nieuwe knutselactiviteiten uit te werken. 

o   Doelgroep

-   Voorbeeldsessie voor kinderen en jongeren

 -    Kunsteducatieve sessie op maat van begeleiders en instructeurs

-    Kan ook aangevraagd worden als workshop groepdynamica

o   Materiaal: De aanvrager voorziet verf, papier en zo mogelijk wat basis keukenuitrusting

o   Locatievereisten: Een lokaal met tafels en stoelen

  • Creatief en goedkoop verkleden

Laat de carnavalswinkel voor wat hij is. In je eigen materiaalmagazijn zit méér dan genoeg om er koninklijk, stoer, buitenaards of aandoenlijk uit te zien. Wil je een trotste vorst zijn? Of een koning met kwade bedoelingen? We kijken op een andere manier naar verkleden en geven je de handvaten om snel een sfeervolle inkleding neer te zetten via een aantal nieuwe technieken. 

Doelgroep:

- Kunsteducatieve sessie op maat van jongeren, begeleiders en instructeurs

Materiaal: De aanvrager voorziet allerhande knutselmateriaal, waaronder ook stof of oude kledij, knip-en-plak materiaal. In overleg kan Koning Kevin dit ook voorzien zo nodig.

Locatievereisten: Een ruim lokaal met tafels en stoelen