Vorming: Creatieve activiteiten

Creativiteit is voor ons super belangrijk. Het bepaalt hoe jij met anderen omgaat, tegenslag verwerkt, een uitdaging aangaat en in het leven staat. Onze activiteiten vertrekken vanuit een inhoudelijke doelstelling en willen kinderen, jongeren en hun begeleiders zoveel mogelijk stimuleren om creatief in het leven te staan.  We vertrekken vanuit de kunsten (beeld, drama, beweging, muziek, media) en gaan op ontdekkingstocht. Kom je mee? 

Creatieve activiteiten

Hoe kan ik mijn animatoren een personage laten spelen?

Hoe verzin ik een originele teambuildingsactiviteit?

Hoe kan je creatief en toch met veel effect verkleden met heel weinig materiaal?

ZO VEEL VRAGEN... Zo veel antwoorden! 

Klik hier voor een creatieve BOOST in jouw werking!

 

Onze "speciallekes"

Onze speciallekes zijn vormingen die ooit op maat zijn uitgewerkt en heel goed hebben gewerkt. Wij delen die graag met jullie! Hier vind je voorlopig:

  • Koken met Kinderen

“Wij willen een LEUKE kookactiviteit, die niet teveel kost, waarin alle kinderen geboeid bezig kunnen zijn, die voldoende uitdagend is, die op hun maat is afgestemd en liefst nogal iets dat ze lekker kunnen opeten en thuis mee kunnen pronken!” Wat een volle boterham! Is dat mogelijk? Koning Kevin geeft je de handvaten! 

De aanvrager voorziet een groot lokaal met tafels en stoelen. Keuken is niet nodig. 

  • Diversi-quoi? Een vorming rond diversiteitsvisie

Hoe toegankelijk is jouw groep?
 Hoe komt het dat we meer mannelijke/vrouwelijke monitoren hebben? Hoe laat je jongens en meisjes van 8 jaar toch samen spelen? Kan elk kind zich hier thuis voelen? Koning Kevin laat je op een speelse manier even stilstaan bij de moeilijkheden en vooral mogelijkheden in jullie eigen werking. Deze vorming werd ontwikkeld binnen het project #NIemandIsCliché om clichés en onverdraagzaamheid binnen het jeugdwerk aan te pakken.

De aanvrager voorziet een groot lokaal met tafels en stoelen. 

Terug naar Algemene informatie Vorming op Aanvraag