Over onze vakanties

Ons aanbod van vakanties voor de zomer van 2018 is volop in de maak. In december 2017 vind je het online. 

Kindervakanties

Koning Kevin organiseert al ongeveer 30 jaar creatieve kindervakanties waarop een persoonsgerichte aanpak en een huiselijke sfeer centraal staan. Via  speelsheid en creativiteit proberen we keer op keer wonderlijke momenten te creëren.

Op vakantie gaan met Koning Kevin is als op vakantie gaan in een fijn boek, maar dan eentje waar je als deelnemer zelf mee richting geeft aan wat er gaat gebeuren.

Jongerenvakanties

Het doel van onze vakanties is om jullie nieuwe ervaringen te bezorgen!

 • Ontbijten op het dak van een appartementsgebouw.
 • In het donker in de tunnels onder het Centraal Station sluipen, op zoek naar een schat.
 • 's Nachts, met je enkels in een Duitse rivier, wachten tot je zeemeerminsgezangen hoort.
 • Leren slowen van die ene.
 • Als een echte onderhandelaar mensen overtuigen om jouw bedrijf te steunen.
 • Een hele namiddag in de zon praten over de dingen die jij leuk vindt en anderen niet. En juist daardoor beseffen: wat voor een topgroep zijn wij!
 • Je volgende lief tegenkomen.
 • Alle soorten pannenkoeken ter wereld klaar maken.
 • De stadsbeiaardier van Ieper die speciaal voor jullie een liedje speelt terwijl jullie zelf op het Belfort staan met een frambozensmoothie.
 • Lang na de zomer vlekken vinden op je broek, die je terugflitsen naar het moment toen je je tent omtoverde tot een Oosterse tempel.

Enzovoort, enzoverder!

Op vakantie gaan met Koning Kevin is als op vakantie gaan in een fijn boek, maar dan eentje waar je als deelnemer zelf mee richting geeft aan wat er gaat gebeuren.

Koning Kevin is uniek

 1. Onze begeleiders: Al onze begeleiders zijn in het bezit van het attest "animator in het jeugdwerk". Vaak hebben ze bij Koning Kevin nog verschillende vervolgcursussen gevolgd en zijn ze verder opgeleid in het creatief en persoonsgericht werken met kinderen en jongeren.
   
 2. Elke vakantie vertrekt vanuit een uniek thema: Een thema is niet zomaar een uitgangspunt, maar een kader dat we heel bewust kiezen omdat het waardevolle gebeurtenissen en ervaringen kan uitlokken. Onze begeleiders maken activiteiten vanuit dit kader, maar ze hebben ook een stevige neus voor wat er in de groep leeft en voor wat er spontaan onstaat. Het moment en de deelnemer staan centraal. Zo is elke vakantie bijzonder en persoonlijk.
   
 3. Alle activiteiten zijn speels, kunstzinnig en prikkelend: Zet je brein open! Onze begeleiders laten hun fantasie de vrije loop en sporen je aan om hetzelfde te doen. Dit met originele activiteiten als resultaat, zelden vertoond, soms met een behoorlijk hoekje af, altijd fris en op een fijne manier uitdagend. De basisingrediënten van al onze activiteiten zijn spel, kunst en creativiteit. Ontdek je eigen ding en experimenteer met al de rest. Elke vakantie bevat met andere woorden een flinke dosis speelse kunsteducatie.
   
 4. Op elke vakantie leef je echt samen: er is geen leuke vakantie zonder een fijne groep. Om die reden houden we onze vakanties bewust kleinschalig en creëren we een huiselijke sfeer. We geven veel aandacht aan elk individu en hechten ook veel belang aan de eet -en slaapmomenten. We werken meestal in kleinere groepjes. Tijdens kindervakanties voorzien we twee begeleiders per groepje van twaalf kinderen. We waken erover dat er op elke vakantie een groepssfeer ontstaat waarin iedereen zich thuisvoelt en met respect en aandacht met elkaar omgaat.
   
 5. Elke vakantie neem je mee naar huis: Op elke vakantie willen we grenzen verleggen. We geloven dat je groeit door samen te leven, samen te spelen en samen dingen te maken. We hopen dat een Koning Kevinvakantie de creatieve en speelse instincten van elke deelnemer aanwakkert en dat je ook na de vakantie het plezier dat je hebt gehad blijft opzoeken. De wereld is je speeltuin. Wat wil je doen? Wacht niet op anderen. Maak het zelf haalbaar. Ga ervoor.

 6. Extra aandacht voor gezond en gevarieerd eten: Onze kookploegen streven naar evenwichtige en originele maaltijden met veel verse groenten en fruit. Ook voor vegetariërs of deelnemers met specifieke diëten weten zij keer op keer een heerlijke maaltijd klaar te stomen. Iedereen krijgt een lekker en gevarieerd aanbod. Specifieke voedingsvoorschriften kan je bij de inschrijving doorgeven (Heb je ook zin om te koken op onze vakanties? Neem dan snel contact op met het secretariaat van Koning Kevin. Als je meegaat, krijg je een gratis vorming rond koken voor groepen aangeboden, én je krijgt een vrijwilligersvergoeding. Bovendien is het perfect mogelijk om je kinderen mee te nemen naar de vakantie waarvoor je gaat koken. Contacteer ons voor meer info!)

Onze vakantieformules

Omdat we willen inspelen op de behoeften van elk gezin voorzien we verschillende mogelijkheden om toch te kunnen meegenieten van ons aanbod.

KONING KEVIN MET SLAPEN - Vakanties met overnachting

Aanbod aangepast aan de werkweek

De meeste vakanties hebben hun start- of einddag in het weekend. Als één van deze dagen toch in de week valt, dan hebben we het start- en einduur bij zoveel mogelijk vakanties aangepast aan een gewoon werkritme. Dit wil zeggen dat deze vakanties starten om 18u en eindigen om 19u.
Bij het einde van deze vakanties voorzien we voor alle ouders een lichte maaltijd.

Dubbelvakanties

Handig voor broertjes en zusjes! Een aantal van onze vakanties zijn dubbelvakanties. Dat wil zeggen dat vakanties voor verschillende leeftijden op hetzelfde moment en op dezelfde locatie plaatsvinden. Of dat verschillende vakanties voor dezelfde leeftijdsgroep op hetzelfde moment op dezelfde locatie plaatsvinden. Zo kunnen deelnemers van verschillende leeftijden toch samen op vakantie, maar wel met een aanbod dat volledig op hun maat of naar hun zin is.

Hotelformules

Dit is een ideale formule voor kinderen die voor een eerste keer willen proeven van het 'kampgevoel'. Hier kiezen deelnemers zelf op welke dag ze aankomen en op welke dag ze weer naar huis gaan. Bepaal zelf voor hoeveel nachten je je zoon/dochter wil inschrijven. Elke dag is er een aankomstmoment om 15u en een vertrekmoment om 14u. Bijvoorbeeld: je komt aan op dinsdag om 15u, je zoon/dochter blijft twee nachten slapen en je komt hem/haar terug ophalen op donderdag om 14u. Op deze vakanties heerst er een gezellige bedrijvigheid van gasten die komen en gaan. Onze begeleiders schenken extra aandacht aan nieuwe hotelgasten.

Speelspetters

Deze vakantie heeft een bijzonder concept. De deelnemers schrijven in voor alle dagen, maar kunnen per dag beslissen of ze blijven slapen of niet. Zo kunnen we inspelen op de behoeften van de ouders én kinderen een laagdrempelige opstap aanbieden naar vakanties met overnachting. Deze vakantie past met andere woorden zowel onder de categorie 'vakanties met overnachting' als 'vakanties zonder overnachting'. Elke dag kijken we tussen 9u en 9u30 in samenspraak met jou en je zoon/dochter of je telg al dan niet blijft slapen. Indien niet, kan je je kind 's avonds ophalen om 17u en worden jullie 's ochtends om 9u terug verwacht op het kasteel voor een nieuwe dag spetterend speelplezier.

Goed uitGERust!

Het is altijd fijn om met het hele gezin op vakantie te gaan. Als dat dan ook nog eens kan in een mongoolse ger, is het plaatje helemaal compleet. Koning Kevin zet een week lang de deuren van haar ger-dorp open voor gezinnen! Tegen een voordelige prijs huur je het volledige dorp. Je kiest zelf hoeveel dagen en met hoeveel gezinnen je komt logeren. Aankomen en vertrekken staat hierbij altijd gepland vanaf/om 16u.

KONING KEVIN ZONDER SLAPEN - Vakanties zonder overnachting

We hebben ook een aantal vakanties zonder overnachting. Ook hier trachten we onze waarden ten volle uit te bouwen en is er speciale aandacht voor o.a. speelsheid en huiselijkheid. Deze vakanties noemen we externaatsvakanties. 

 • M-vakanties:

Deze vakanties vinden plaats in Museum M in Leuven. Deelnemers gaan iedere dag naar huis en komen de volgende dag weer terug. De dag start om 9u en eindigt om 16u, maar er is ook voor- en na-opvang voorzien, vanaf 8u tot 17u30.

 • De bibliotheek van Maaseik en het Archeologisch museum:

Op de vakanties die hier plaatsvinden, gaan de deelnemers iedere dag naar huis en komen ze de volgende dag weer terug. De dag start om 9u en eindigt om 16u met een voorleesmoment. Er is ook voor- en na-opvang voorzien, vanaf 8u tot 17u30.

 • M-Huis Dilsen Stokkem:

Op de vakantie die hier plaatsvindt, gaan de deelnemers iedere dag naar huis en komen ze de volgende dag weer terug. De dag start om 9u en eindigt om 16u, maar er is ook voor- en na-opvang voorzien, vanaf 8u tot 17u30.

 • Bibliotheek Tweebronnen, Leuven:

Op de vakanties die hier plaatsvinden, gaan de deelnemers iedere dag naar huis en komen ze de volgende dag weer terug. De dag start om 9u en eindigt om 16u met een voorleesmoment. Er is ook voor- en na-opvang voorzien, vanaf 8u tot 17u30.

 • Kunstencentrum STUK:

Op de kindervakanties die hier plaatsvinden, gaan de deelnemers iedere dag naar huis en komen ze de volgende dag weer terug. De dag start om 9u en eindigt om 16u. Er is ook voor- en na-opvang voorzien, vanaf 8u tot 17u30.

Voor de jongerenvakanties die hier plaatsvinden, liggen de uren net iets anders. De dag start om 10u en eindigt om 18u.

 • Open Speelkasteel:

Bij het Open Speelkasteel kies je zelf welke dagen je komt spelen. Deze vakanties gaan door in Heiberg te Kessel-Lo. Een dag start om 9u en eindigt om 17u30. Deelnemers kunnen aankomen tussen 8u en 9u en vertrekken tussen 17u30 en 18u30. Met het Open Speelkasteel wil Koning Kevin een alternatief bieden voor de klassieke speelpleinwerking
Elke dag bestaat uit momenten van gezamenlijke activiteiten en momenten van begeleid vrij spel. Tijdens vrij spel leren deelnemers kiezen uit een waaier aan activiteiten en prikkels. Het zelf kiezen en de mogelijkheid tot experimenteren verhoogt het spelplezier en de betrokkenheid. Onze begeleiders stimuleren en inspireren het spelen. Tijdens de gezamenlijke activiteiten spelen we met z'n allen een groot spel, koken we of duiken we onder in de kunsten!

Wie wil kan 's avonds gezellig blijven plakken en om 18u30 mee aanschuiven aan tafel met andere kinderen, ouders en de begeleiders. Deze avondmaaltijd is gratis voor de deelnemers. Aan andere gasten vragen we een bijdrage van 3,50 euro. Onze kookploegen maken iedere dag een warme maaltijd. Om hen een idee te geven over hoe groot hun kookpot moet zijn, vragen we je om 's ochtends bij het brengen van je kind te laten weten of en met hoeveel je 's avonds blijft eten.