Onze locaties

We hebben voor de zomer van 2018 zes vaste vakantielocaties. Elk met een eigen karakter en ritme.

Vlaams-Brabant

Kasteel Heiberg

Kasteel HeibergEen geel kasteel in een prachtige groene omgeving op een paar kilometer van Leuven. Een heerlijke plek met eenvoudige kamertjes voor twee tot vier personen en drie grote werklokalen. Bovendien is Heiberg de thuisbasis van Koning Kevin vzw.

Info: www.koningkevin.be/heiberg

 

Museum M

Museum MKoning Kevin is al een aantal jaren te gast in Museum M, het grote museum in centrum Leuven. Onze activiteiten aan door in en rond het museum en zijn altijd gelinkt aan de tentoonstelling die er op dat moment te zien is. Hier vinden de kindervakanties 'Kliek kliek 't staaterop' en 'Kleuren-rijk' plaats. Daarnaast organiseren we dit jaar hier ook de tienervakantie 'Voelde'M'.

Info: www.mleuven.be

Bibliotheek Tweebronnen

Deze prachtige, stedelijke bibliotheek van Leuven is uitgerust met een uitgebreide kinderboekenafdeling. Tussen de grote gedichten op de muren, een gigantische collectie boeken, cd's en dvd's en een grote jeugdafdeling, vind je er ook rustige hoekjes om je te verdiepen in een boekje. Hier vinden de kindervakanties 'Verdwalen in verhalen' en 'Papier Musée' plaats. 

Info: www.leuven.be/vrije-tijd/bibliotheek

Brussel

Plantentuin Meise

Tussen de wilde rozen en de oude eiken, wordt er elk jaar een beetje feest gevierd. Deze prachtige plantentuin zet tijdens het evenement 'Wonderweekend' zijn deuren open voor kampeerders in kartonnen tenten. Voor dit feest van start gaat, staat Koning Kevin hier al paraat met de kindervakantie 'Wondersteboven'.

Info: www.wonderweekend.be

Antwerpen

Roosendael

Roosendael bevindt zich in Sint-Katelijne-Waver. Dit natuurgebied langs de Grote Nete wordt nog mooier dankzij de aanwezigheid van diverse beschermde monumenten. Op deze rustgevende locatie gaat de vakantie 'Missing you' door, die zowel voor kinderen als voor tieners en jongvolwassenen georganiseerd wordt. 

Info: www.roosendael.be

West-Vlaanderen

De Oesterput

De oesterput is een volledig gerenoveerd jeugdverblijfcentrum in Oostende. Deze locatie ligt vlak naast een groot speelbos en bovendien ook op een boogscheut van de duinen en de zee. Daarnaast beschikt de Oesterput ook over flink wat binnenruimte. Hier vindt de kindervakantie 'Hoe? Zee!' plaats.

Info: www.jvcoesterput.be

Limburg

Bibliotheek Maaseik en Archeologisch museum

Voor het eerst organiseerde Koning Kevin in 2015 ook vakanties in de bibliotheek en het Archeologisch museum van Maaseik en breidde zo het aanbod ook uit naar Limburg.
De mooie, stedelijke bibliotheek van Maaseik is uitgerust met een uitgebreide kinderboekenafdeling. Tussen de boeken, cd's, dvd's, vind je er ook rustige hoekjes om je te verdiepen in een boekje.

Het opmerkelijke Archeologisch museum van Maaseik beschikt over een unieke collectie die tot de verbeelding spreekt. Deze richt zich op het leven van de mens in en rond Maaseik doorheen de geschiedenis. Het verleden is er niet alleen te bekijken, maar ook te beleven.

In een combinatie van deze twee prachtige locaties vinden de kindervakanties 'Dingen in mijn hoofd' en 'Het bibberend standbeeld' plaats.

Info: Bibliotheek Maaseik / Archeologisch museum

M-Huis Dilsen-Stokkem

Het M-Huis is de thuisbasis van Muzemix, een lokale kunst-educatieve jeugdwerking in Limburg. Muzemix zet de deuren van haar ‘M-Huis’ graag open voor Koning Kevin. In het M-Huis vindt de tienervakantie ‘Pimp a house’ plaats. Het adres van het M-Huis is: Rijksweg 170, 3650 Dilsen-Stokkem.

De Gers, Meeswijk

ger afbeelding

Klik hier: video opbouw ger

Sinds de zomer van 2014 organiseert Koning Kevin vakanties in Mongoolse Gers (ook wel yurts genoemd). Dit zijn grote nomadententen, die bijna zo comfortabel zijn als een huis, twee keer zo gezellig en dubbel zo avontuurlijk. 

Onze gers staan de hele zomer op een prachtig veld in Meeswijk, een fusiegemeente van Maasmechelen. Met uitgestrekte weilanden rondom, in de nabijheid van de Maas, de Nederlandse grens en een oud kasteeltje (Vilain XIV), zorgt deze locatie voor een mooie, avontuurlijke omgeving midden in het groen. Deze locatie kan met het openbaar vervoer (trein en bus) bereikt worden tot op 5 minuten wandelafstand. 

De gervakanties zijn iets meer back-to-basics dan onze andere locaties, maar degelijk sanitair (met voldoende was- en toiletvoorzieningen) is voorzien.

Opgelet: een Mongoolse ger bestaat o.a. uit verschillende soorten doeken. Kinderen of jongeren met een stofallergie treffen best de nodige maatregelen. Gelieve hiermee rekening te houden.

Adres: Maashofweg 1, 3630 Meeswijk (Maasmechelen) / coördinaten: 50.995803, 5.751712 (kan je invoeren op Google Maps of in je GPS)

Pietersheim 

Het domein Pietersheim situeert zich in Lanaken. We worden wakker bij het kraaien van de haan van de kinderboerderij, de speeltuin is ideaal om ons even uit te leven en de beste speurtochten beleef je in het speelbos. Hier vindt de kindervakantie 'Wiebel wobbel wosje' plaats. Het adres van het domein is Neerharenweg 12, 3620 Lanaken.

Info: domein pietersheim

Namen

Gesves

Dit jaar trekt Koning Kevin voor het eerst naar de prachtige bossen met kabbelende rivieren van Wallonië. We slapen in een Ardens huisje dat je meteen doet denken aan een kampvuur met marshmallows. In deze natuurlijke omgeving gaat de tienervakantie van 'Hotel Du Monde' door. Het adres is Rue les fonds 64, 5340 Gesves. 

Info: votrecamp.be

Verrassende plekken

Hiernaast organiseren we ook vakanties zonder één vaste locatie, waarbij we verblijven op verrassende plekken doorheen het land (of de wereld, want er zijn ook vakanties voor jongeren in het buitenland). Hierbij gaan we niet enkel te voet op pad maar verkennen we verschillende mogelijkheden van rondtrekken (bv: openbaar vervoer, fiets,...). Dit jaar hebben we twee buitenlandvakanties en twee trekvakanties in het binnenland in de aanbieding.