De talenten van Koning Kevin

De Visie & missie van Koning Kevin

Koning Kevin wil speelsheid, verantwoordelijkheid en bezieling stimuleren bij kinderen, jongeren en hun begeleiders in functie van een maatschappijgerichte persoonsontwikkeling. Koning Kevin gelooft dat dit alleen maar kan als zij op een authentieke en kwetsbaar open manier in de wereld staan. Daarom organiseert Koning Kevin een waaier aan initiatieven in de domeinen van de kunst van het spelen, van de speelse kunsteducatie en van intra- en interpersoonlijke dynamiek.

Koning Kevin gaat als vormingsorganisatie dagelijks aan de slag met kinderen, jongeren en hun begeleiders. Vanuit onze kijk op de maatschappij vinden we het daarbij zinvol mensen te laten groeien tot speelse, verantwoordelijke en bezielde mensen.

  • Speelse mensen verhouden zich op een creatieve manier tot hun omgeving. Het is de actieve kritische houding van iemand die naar de wereld kijkt en zich afvraagt wat hij hiermee kan doen. Speelsheid houdt in dat je je verwondering voedt en het onverwachte opzoekt.
  • Verantwoordelijke mensen zijn dat op drie manieren. Verantwoordelijkheid voor jezelf betekent dat je je leven in eigen handen neemt en dingen durft doen met respect voor je eigen vermogens en onvermogens. Verantwoordelijkheid voor de andere betekent dat je met zorg, empathie en oprechtheid met andere mensen omgaat. Verantwoordelijkheid voor de wereld draait om constructief leven en handelen, actief omgaan met je burgerschap en je bewust zijn van je eigen impact op de wereld.
  • Bezielde mensen geloven in wat ze zelf doen en blijven zoeken naar manieren om hun bezieling te voeden. Vanuit bezieling inspireer en enthousiasmeer je anderen. Om speelsheid, verantwoordelijkheid en bezieling bij mensen te kunnen stimuleren zijn er voor Koning Kevin twee basiswaarden: authenticiteit en kwetsbare openheid. Deze voorwaarden zijn zowel van toepassing op individuen (om speels, bezield en verantwoordelijk te zijn moet je ook authentiek zijn en je kwetsbaar opstellen) als op de werking van Koning Kevin.
  • Authenticiteit is het streven naar oprecht geloof in wat we zeggen en doen. We streven naar mensen die durven zeggen wat ze denken, achter de dingen staan die ze doen, over zichzelf kunnen reflecteren en zich voortdurend ontwikkelen.
  • Kwetsbare openheid is het ons actief openstellen voor wat ons omringt, onszelf tonen met onze gebreken en hierbij bewust de confronterende ontmoeting aangaan met de ander. Dit betekent dat je je openstelt voor wie anders is dan jij, zonder dat je vooraf weet wat de ontmoeting met die andere met jezelf zal doen.
Om deze doelstellingen te realiseren, organiseert Koning Kevin een waaier aan activiteiten voor kinderen, jongeren en hun begeleiders binnen drie domeinen: de kunst van het spelen, speelse kunsteducatie en inter- en intrapersoonlijke dynamieken.

De kunst van het spelen | Levenslang spelen!

(Doen) spelen ontwikkelt speelsheid. Dat laatste vindt Koning Kevin een belangrijke attitude. Een speelse attitude stelt ons in staat creatief te denken en te handelen. Het roept verwondering op en maakt ons tot flexibele wezens.

Van spelen steek je iets op: strategisch denken in straffe spelen, uitleven in gekke spelen en inleven in fantasiespelen.

Een goed spel in elkaar steken, is volgens ons ook een kunst. Onze begeleiders kregen ook hierover training tijdens de animatorcursussen.

Speelse kunsteducatie | Ook jij bent een artiest!

We willen kinderen en tieners kennis laten maken met verschillende kunstvormen. We doen dat spelenderwijs en via een thema dat hen aanspreekt. We werken rond muziek, taal en theater, beweging, beeld en media.

Onze begeleiders worden hierin ondergedompeld door deel te nemen aan extra cursussen, die Koning Kevin voorziet naast de gangbare animatorcursussen.

Fantasie | Zet je brein open!

Wanneer kunsteducatie en spel elkaar kruisen ontstaat er iets ongelofelijk fantasieprikkelends. Onze begeleiders laten hun fantasie de vrije loop en sporen deelnemers aan hetzelfde te doen.

Het resultaat zijn originele activiteiten, soms met een hoekje af of een ezelsoor eraan. Een popcorndans maken of een nooit geproefde taart? Een zelfgemaakte krantenberg beklimmen of de liefde verklaren aan een boom? Als jij het plezant vindt, dan vinden wij dat ook en maken we het waar!

Onze koks | Extra aandacht voor koken

Onze kookploegen zijn opgeleid, en bereiden elke maaltijd met aandacht voor evenwichtige voeding en originele gerechten met veel verse groenten en fruit. Dat geldt ook voor vegetariërs of deelnemers met specifieke noden (allergie, suikerziekte, lactose- intolerantie...). Iedereen krijgt een lekker en gevarieerd aanbod. Bij je inschrijving kun je al je persoonlijke eetbehoeften doorgeven, zodat wij er rekening mee kunnen houden.

En jouw talent?

Kun jij goed dansen of zingen of gezellig doen of koekjes bakken of toneelspelen of goochelen of verkleden of muziek maken of fotograferen of varen of raadsels oplossen of kamperen of boomhutten bouwen of lekker slapen of feestvieren of verliefd worden of gedigdten schreifen of kliederen of beatboxen of hangmatten of een potteke stampen of behangen of depe pepeetepaal sprepeken of everzwijnen vangen of hiphoppen of roddelen of vliegen of toeteren of zwemmen of tunnels graven of iets helemaal anders? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Want alles wat leuk is, kan bij Koning Kevin!