Stage animator, hoofdanimator en instructeur!

Je hebt je cursus (animatorhoofdanimator of instructeur) achter de rug, laat die stage maar komen! Meer informatie over deze stages vind je op deze pagina:

Stage voor animatoren

Je volbrengt 50 uur stage.

Je kiest zelf waar en wanneer je stage loopt. Een voorwaarde is dat je effectief groepen kinderen of jongeren begeleidt in het jeugdwerk en dat je stageplaats erkend is door de Vlaamse Overheid. Sportverenigingen, buitenschoolse kinderopvang en babysit worden niet als jeugdwerk beschouwd en worden niet als stageplaats erkend. Op de website mijnkadervorming.be  vind je een overzicht met alle erkende stageplaatsen. Je geeft bij aanvang van je stage je KAVO-ID door aan de stageplaats zodat zij jouw kunnen koppelen op de website.

Je stage kan je spreiden over verschillende periodes en over verschillende plaatsen. Een volle stagedag telt maximaal 10 uur en minimaal 2 uur.

Je wordt tijdens je stage begeleid door een stagebegeleider die voldoet aan de voorwaarden om stagebegeleider te mogen zijn (in het bezit zijn van een attest hoofdanimator of attest instructeur of een pedagogisch diploma+ 60uur ervaring of beroepskracht is van een jeugdwerkorganisatie of kan aantonen dat hij/zij een vorming tot stagebegeleider heeft gehad). Op je basiscursus krijg je een trajectboekje dat je op je cursus samen met je begeleiders en op je stageplaats samen met je stagebegeleider invult. Na je stage word je uitgenodigd op een evaluatie/terugkomdag waar je terugblikt op je ervaringen als begeleider. Neem zeker je trajectboekje mee naar dit evaluatiemoment. Na deelname aan het evaluatiemoment en een positieve beoordeling ontvang je het attest 'Animator in het jeugdwerk'. Dit animatortraject (cursus, stage en deelname aan het evaluatiemoment) neemt maximaal drie jaar in beslag.

Animatorenstage bij Koning Kevin?

Koning Kevin organiseert elk jaar in de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie kinder- en jongeren vakanties. Je kan als stagiair animator mee op deze vakanties. We houden een aantal plaatsen open voor stage. Een kijkje nemen in ons aanbod? Hierzo! Op je Basiscursus krijg je alvast meer informatie over stage bij Koning Kevin. De plekjes zijn gegeerd en daarom ook snel weg. Van zodra je cursus volgde bij Koning Kevin krijg je wel sowieso in december/januari een mail om je kandidaat te stellen voor de zomer. Dus lukt het dit jaar niet, kan je volgend jaar zeker je kans wagen.   Voor meer info over onze zomerwerking kun je mailen naar onze zomerverantwoordelijke.

Stage voor hoofdanimatoren

Je volbrengt 50 uur stage

Je kiest zelf waar en wanneer je je hoofdanimatorstage loopt. Een voorwaarde is dat je als begeleid(st)er met kinder- of tienergroepen werkt. Je stage kan je spreiden over verschillende perioden en over verschillende plaatsen. Een volle stagedag telt maximaal 10 uur en minimaal 2 uur. Sportverenigingen, buitenschoolse kinderopvang en babysit worden niet als jeugdwerk beschouwd en worden niet als stageplaats erkend. Op de website mijnkadervorming.be  vind je een overzicht met alle erkende stageplaatsen. Je geeft bij aanvang van je stage je KAVO-ID door aan de stageplaats zodat zij jouw kunnen koppelen op de website.

Je stage kan je spreiden over verschillende periodes en over verschillende plaatsen. Een volle stagedag telt maximaal 10 uur en minimaal 2 uur.

Je wordt tijdens je stage begeleid door een stagebegeleider die voldoet aan de voorwaarden om stagebegeleider te mogen zijn (in het bezit zijn van een attest hoofdanimator of attest instructeur of een pedagogisch diploma+ 60uur ervaring of beroepskracht is van een jeugdwerkorganisatie of kan aantonen dat hij/zij een vorming tot stagebegeleider heeft gehad).

Op de hoofdanimatorcursus krijg een trajectboekje mee dat je op je cursus samen met je begeleiders en op je stageplaats samen met je stagebegeleider invult. Na je stage word je uitgenodigd op een evaluatiemoment van Koning Kevin waar je terugblikt op je ervaring als hoofdanimator. Na deelname aan de terugkomdag en een positieve beoordeling ontvang je het attest van 'Hoofdanimator in het jeugdwerk'. Dit hoofdanimatortraject (cursus, stage en deelname aan de terugkomdag) neemt maximaal drie jaar in beslag.

Hoofdanimatorenstage bij Koning Kevin?

Je hebt 2 mogelijkheden.

Heb je al 2 vakanties bij Koning Kevin achter de rug en je wil daarna je hoofdanimatorstage doen bij Koning Kevin? Dat kan! Je overlegt je stage-opdracht samen met de coördinator van de vakantie. Deze opdracht kan gaan van een groot spel organiseren, een stagebegeleiding opnemen, animatoren coachen in hun voorbereiding, praktische taken uitvoeren, een dag of een paar dagen als hoofdanimator alle teken opnemen..

Voor meer info over onze zomerwerking kun je mailen naar onze zomerverantwoordelijke.

Stage voor instructeurs

Je volgde de instructeurscursus in/na 2016? Je volbrengt 50 uur stage

Na het volgen van een instructeurscursus, kan je een stage doen die bestaat uit het begeleiden van vorming van jeugdwerkers.

Je stage kan je spreiden over verschillende perioden en over verschillende plaatsen. Een volle stagedag telt maximaal 10 uur. Op de website mijnkadervorming.be  vind je een overzicht met alle erkende stageplaatsen. Je geeft bij aanvang van je stage je KAVO-ID door aan de stageplaats zodat zij jouw kunnen koppelen op de website.

Je stage kan je spreiden over verschillende periodes en over verschillende plaatsen. Een volle stagedag telt maximaal 10 uur en minimaal 2 uur.

Je wordt tijdens je stage begeleidt door een stagebegeleider die voldoet aan de voorwaarden om stagebegeleider te mogen zijn (in het bezit zijn van een attest instructeur of een pedagogisch diploma + 60uur ervaring of beroepskracht is van een jeugdwerkorganisatie of kan aantonen dat hij/zij een vorming tot stagebegeleider heeft gehad).

Op de instructeurscursus krijg je een trajectoekje mee dat je op je cursus samen met je instructeurs en op je stageplaats samen met je stagebegeleider invult. Na je stage stuur je een mailtje naar hanne@koningkevin.be en spreek je een moment af voor een individuele evaluatie. Tijdens deze evaluatie blik je terug op je ervaring als instructeur. Na positieve beoordeling ontvang je het attest van 'Instructeur in het jeugdwerk'. Dit instructeurstraject (cursus, stage en evaluatie) neemt maximaal drie jaar in beslag.

Instructeursstage bij Koning Kevin?

Heb je een instructeurscursus gevolgd en wil je graag instructeur worden bij Koning Kevin? Dan begeleid je minstens 1 cursus bij Koning Kevin en 1 Vorming op aanvraag waarna je je attest voor instructeur kan ontvangen. Tijdens deze cursussen word je ondersteund door een ervaren instructeur en de coördinator van die cursus. Voor meer informatie over jouw stage kun je mailen naar onze verantwoordelijke van kadervorming.

Meer info over stage bij Koning Kevin vind je in ons gloednieuwe iBoekje (boekje voor instructeurs!)