Algemene informatie

Heiberg is een gerestaureerd kasteeltje gelegen in een prachtig groen kader te Kessel-Lo (Leuven). Het verblijfscentrum Heiberg wordt beheerd door de vzw Koning Kevin, en wordt erkend door Toerisme Vlaanderen.

Het gebouw

Verblijfscentrum Heiberg Kasteel Heiberg

Het verblijfscentrum Heiberg beschikt over 44 bedden, 2 grote polyvalente ruimtes, een goed uitgeruste keuken en nog een aantal kleinere, gezellige lokalen.

Gelijkvloerse verdieping

Heiberg | Gelijkvloerse verdieping Heiberg | Gelijkvloerse verdieping

Traphal Traphal

Traphal (1) Hier zijn ook twee toiletten met wasbak.

Inkomhal Inkomhal

Inkomhal (2) Meet ongeveer 5 meter op 5 meter. In deze ruimte staat een kapstok en twee schoenenkasten.

Keuken Keuken

Keuken (3) Heiberg beschikt over een comfortabele en goed uitgeruste keuken. Er is kookmateriaal voorhanden voor 50 personen. Dit omvat een servies, glazen, bestek, ovenschalen, opdienschalen, slazwierder, koffiezet en thermossen, waterkoker, basismateriaal om te koken (mesjes, gardes, lepels,...), een heteluchtoven, een microgolf, en een roltafeltje.

Leefruimte Leefruimte

Leefruimte (4) Deze ruimte is 9 op 5,5 meter groot en is voorzien van 8 opklapbare tafels, 45 stoelen en een whiteboard. Geschikt als eet-, werk- of feestruimte.

Salon Salon

Salon (5) Een heel gezellige ruimte, 3,5 op 5 meter groot. Voorzien van zeteltjes en salontafel.

Vergaderzaaltje Vergaderzaaltje

Ontspanningsruimte of verdagerlokaal (6) Dit lokaal meet vijf op vijf meter.

Zijbouw Zijbouw

Zijbouw (7) Polyvalente zaal van 5 op 14 m, 10 tafels, 20 stoelen .(Je kan deze ruimte ook afzonderlijk huren.)

Eerste verdieping

Heiberg | Eerste verdieping Heiberg | Eerste verdieping

Werkruimte (1+2) 1+2 vormen één grote ruimte. Deze plattegrond is hier nog niet naar aangepast.

Kantoren (3) Een deel van de eerste en tweede verdiepingen vormt het secretariaat van Koning Kevin. Deze ruimtes zijn niet toegankelijk voor huurders. In de week tijdens de kantooruren kunt u er terecht voor kopies, vragen,...

Slaapkamer (4) Een ruime slaapkamer voor vier personen, voorzien van 2 kasten. Dit is de grootste kamer, waar eventueel nog een (zelf mee te brengen) kinderbedje bij geplaatst kan worden.

Douches (5) Vijf douches en twee wasbakken, in twee gescheiden ruimtes (mannen en vrouwen).

Slaapkamer (6) Een tweede, vrij grote kamer voor vier personen, met één kast.

Slaapgangen (7) De slaapgangen. Hier vind je, gespreid over twee verdiepingen, 6 slaapkamers voor 4 personen en 6 slaapkamers voor 2 personen. Per bed (NB: het gaat om stapelbedden) is er in elke kamer een opbergschab, en per kamer is er een wasbak. Elke slaapgang heeft ook 2 toiletten.

Omgeving

Een grote troef van Heiberg is ongetwijfeld de prachtige groene ligging, met een ruim speelveld, een groot en vooral leuk wandel- en speelbos, en voldoende parkeermogelijkheden.

De omgeving

Heiberg is een prachtig geel kasteeltje op een berg in Kessel-Lo, op een vijftal kilometer van het centrum van Leuven. Het gebouw ligt midden in een groen park, naast een klein bos met veel speelmogelijkheden.

Het zwembad van Kessel-Lo ligt op stapafstand van het verblijfscentrum. Ook dichtbij (een vijftal kilometer) is het provinciaal domein, waar ruime recreatiemogelijkheden voor verschillende leeftijden te vinden zijn.

Meer info over Kessel-Lo, Leuven en omgeving vind je via onderstaande gegevens. In&Uit Leuven Naamsestraat 1 T +32(0)16 20 30 20 F +32(0)16 20 30 03 Mail: inenuit@leuven.be Website: www.leuven.be

Materiaal ter beschikking van huurders

Wat je nog allemaal vindt op Heiberg?
  • een flip-over
  • staande lampen
  • internetverbinding (paswoord wordt verkregen bij ontvangst sleutel)
  • vuilniszakken (aan de geldende prijs van de stad Leuven)
En waar je zelf voor zorgt...
  • wc-papier
  • afwasproduct
  • keukenhanddoeken en dweilen
  • EHBO-voorzieningen
  • lakens, kussensloop en deken/slaapzak als je overnacht