Ja! Ik wil koken!

Joepie! Jij hebt interesse om kok te worden bij Koning Kevin! Of nog beter: je bent het misschien al?

Op deze pagina vind je informatie die interessant kan zijn bij deze taak. Uiteraard kan deze pagina altijd duidelijker en uitgebreider. Mis je iets? Begrijp je iets niet? Laat het zeker weten aan Silke, dan past die de pagina aan.

Wat wij verstaan onder koken

Wanneer Koning Kevin het woord 'kok' gebruikt, bedoelen we geen chef-kok, maar wel iemand die gestructureerd aan de slag kan gaan om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Iemand met een hart voor koken, en een hart voor kinderen en jongeren. Iemand die het leuk vindt om in een jeugdwerkcontext in de potten te roeren.

Aan de slag!

Je kandidaat stellen als kok - en dat kan eender wanneer - doe je hier. Op deze webpagina vind je ook meteen alle informatie over de momenten, plaatsen, gebeurtenissen die nog een kok kunnen gebruiken.

We werkten een vrijwilligersprofiel uit dat je taken en de verwachtingen hieromtrent verduidelijkt. Dit kan je hier nalezen.

--> Zijn er voorwaarden?

We willen dat elke vrijwilliger die kookt op een vakantie onze koksvorming volgt. Niet om je te leren koken, wel om informatie te geven over procedures die geldend zijn bij Koning Kevin, om tips te geven over koken voor grote groepen, om je meer te vertellen over de aanwezige keukens op de locaties, enzovoort.

Op 26 april 2014 organiseren we een koksvorming.Hier  kan je meer lezen over deze en andere vormingen en over hoe je je inschrijft.

--> Koken, ja, maar in welke keuken dan wel?

In 2014 gaan de vakanties door op drie verschillende locaties: Heiberg (het verblijfcentrum dat we zelf uitbaten, in Kessel-lo), Isara (in Nieuwpoort, Pippi Langkous-achtige villa) en de gers (in Jalhay). We organiseren ook trekvakanties en zelfs vakanties in het buitenland. We zijn volop bezig met het zoeken naar een locatie in Parijs en in Bremen. Wat steeds belangrijk is om te weten: wij koken niet in een grootkeuken, maar eerder in een 'kampkeuken'.

De gers verdienen een extra woordje uitleg. Het gaat namelijk over vijf Mongoolse nomadententen (soms ook wel yurts genoemd) waarbij het koken er dus een beetje primitiever aan toe zal gaan. Voor het koken in de gers zoeken we koks met een rijbewijs, liefst met een eigen wagen. De vervoersonkosten krijg je terugbetaald.

Voor algemene informatie over de locaties kijk je hier.

Informatie voor koks

In onze kookbrochure overlopen we de positie van de koks, tips over gezonde voeding, veiligheid hygiëne in de keuken, planning, financiën en praktische aspecten. Heel nuttig, voor elke kok.

Weet wel dat dit een versie is die al enkele jaren dienst doet. We willen de kookbrochure in de toekomst stevig aanpakken. Er liggen al heel wat ideeën op tafel, maar die kunnen gerust nog aanvulling gebruiken. Mail daarom naar koks@koningkevin.be als je opmerkingen, aanvullingen, mededelingen, vragen … hebt.

(Zowel de kookbrochure als de locatiedocumenten vind je in onze digitale bibliotheek.)

Informatie voor vrijwilligers

Voor al onze vrijwilligers - voor jou dus ook - hebben we alle vrijwilligersinformatie verzameld. Die vind je via deze weg. Hier kan je doorklikken naar andere pagina's. Alle links die op deze pagina vermeld worden, kan je ook op die pagina vinden.

We zetten voor jou alvast twee belangrijke zaken op een rijtje.

-              Wanneer je een engagement aangaat als vrijwilliger bij een bepaalde organisatie, is die organisatie verplicht je op de hoogte te brengen van een aantal zaken, netjes opgesomd in een organisatienota. Wij verwachten dat jij de organisatienota gelezen hebt vooraleer je vrijwilligerswerk bij ons verricht. De organisatienota vind je hier.

-              Als kok krijg je een vrijwilligersvergoeding. Meer daarover vind je hier.