Upgrade: Verhalen brengen

Inhoud: Speelse Kunsteducatie

Zaterdag 24 februari 2024 // 13:30 – 16:00 // Ontmoetingscentrum de Bruul, Leuven

Verhalen stimuleren sterk de verbeelding in het algemeen en kinderen in het bijzonder. Maar hoe krijg je kinderen mee in je verhaal?

Je kan een verhaal op een boeiende manier voorlezen: ‘Mwaa…aaa….aaa…’ Een reus die ontwaakt, een fluisterend ‘pas op’” om de spanning te verhogen of een hele luide ‘joepiejeejowieda’ om verbazing te uiten. Stemgebruik is de sleutel tot het brengen van een goed verhaal.
Ook kinderen laten meespelen in de verhalen of een heus real life spel maken van een verhaal laten kinderen de verhalen beleven.

Verhalen prikkelen de verbeelding en nieuwsgierigheid, het taalinzicht wordt gestimuleerd en het bevordert de concentratie van een kind. Ontdek op deze upgrade hoe je hiermee aan de slag kan.. Hiernaast staan we ook stil bij enkele interessante kinderboeken.

Prijs per upgrade: €12
Maximum aantal deelnemers: 15

UPGRADE? 
Een UPGRADE is een vormingsmoment van enkele uren waarin we jou (als begeleider van kinderen en jongeren) willen versterken. Een ge-upgrade begeleider dus. 
  Bij elke UPGRADE gaan we samen aan de slag rond een bepaald thema. Dit met als doel je te inspireren, te laten groeien of gewoon je kennis nog eens bij te schaven. Alles gebeurt onder begeleiding van instructeurs met ervaring binnen het thema. Zij gaan op een zeer interactieve manier te werk, waarbij je vooral zelf aan de slag zal gaan. 
  UPGRADEs staat open voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt én interesse heeft in het thema. Onze UPGRADEs zijn bijzonder interessant voor animatoren, maar je hoeft geen animator cursus te hebben gevolgd of ervaring kunnen voorleggen om deel te nemen.

Inschrijven